Astazi, cultivarea unei relatii fericite poate deveni o sarcina foarte dificila. In ciuda acestui fapt, realitatea este ca, daca cineva gasesti un partener langa care sa creasca, sa se dezvolte si sa depaseasca toate circumstantele pe care i le aduce viata, acesta este unul dintre cele mai bune cadouri pe care le poate primi.

In relatii exista de obicei certuri, sau este normal sa existe momente de furie sau distanta din diverse motive sau pentru ca nu se ajunge la acorduri. De multe ori, rutina insasi ne face sa uitam sa participam la lucrurile cu adevarat importante. Daca vom intoarce acest lucru si vom incerca sa dialogam, viata noastra va fi mult mai completa. INTALNIRIFETE.COM ne pune la dispozitie cateva reguli pe care orice cuplu ar trebui sa le respecte pentru a avea o relatie fericita pe termen lung.

Deveniti cel mai bun partener de viata unul pentru celalalt

A fi un „partener” bun este vital. De multe ori trebuie sa intelegeti familia si cuplul ca pe o societate pe care dorim sa o crestem si sa avansam. Intelegerea acestui lucru ne va impiedica sa ne  certam mai mult decat este necesar.

Petreceti timp impreuna

Este foarte important sa petreceti timpul singur si sa nu duceti vieti in paralel. Aceste momente ne incurajeaza sa ne reconectam cu curtarea, cu privirile, cu conversatiile, cu intimitatea, cu rasul si cu proiectele in comun.

Stabiliti o comunicare fluenta

Este esential sa ai o comunicare buna, sa nu existe „neintelegeri” si sa empatizezi inainte de a te simti jignit. Incearca sa crezi ca celalalt nu vrea sa ne enerveze si intreaba asertiv inainte sa simti ca este „dusmanul” nostru.

De multe ori relatiile trec prin situatii stresante. Aceste sentimente de disconfort fata de celalalt sunt naturale, dar in acelasi timp ne fac sa ne confundam cu adevarat cu persoana de langa noi si proiectam o imagine care nu este reala sau nu cuprinde intregul. Comunicati, spuneti ce simtiti.

Respectati-va si acceptati-va reciproc

Relatia trebuie sa se bazeze pe respect si acceptare. Dorinta continua de a schimba persoana de langa noi este un indicator ca ceva nu este in regula. Si cand ai copii, acest lucru devine si mai evident.

Lucrati in echipa

Un cuplu trebuie sa lucreze in echipa intr-un mod consensual. Fii foarte clar cu privire la ceea ce sunteti, unde suntet, unde va indreptati  si care este proiectul vietii comune, actualizeaza-l din cand in cand, precum si vorbeste despre scopuri si obiective.

Nu depune pe celalalt „frustrarea sau disconfortul” tau

Daca ne simtim rau in legatura cu ceva care ni s-a intamplat afara, la serviciu, de exemplu, partenerul nostru nu este responsabil pentru asta. Este recomandabil sa nu deviati frustrarile. Aceasta este o cauza foarte comuna de separare si este esential sa stim ca pasiunea primilor ani se transforma in timp intr-o pasiune mai matura si o viata de familie care are mult mai multi factori de care sa se ocupe.

Stabiliti intelegerea reciproca

Trebuie sa intelegeti ca vom trece prin momente bune si rele, sanatate, munca, familie si, de asemenea, bucurii multiple. Dar, mai presus de toate, in acele situatii dificile in care viata pare sa se tarasca si ne puna putin la incercare, trebuie sa stim cum sa detectam unde sunt radacinile noastre si pe cine sa ne sprijinim. Partenerul, mai ales in aceste ocazii dificile, poate fi marele nostru pilon. Acesta este un indicator al unei relatii sanatoase, mature, din care, odata cu depasirea gropii, vom iesi mai puternici.

Cultivati intimitatea

Relatiile intime sunt ceva de cultivat. De asemenea, dorinta pentru celalalt este un factor care trebuie abordat. Uneori, acest lucru devine dificil, deoarece datorita ritmului agitat al vietii, suntem epuizati, iar momentul intimitatii ocupa adesea un loc pe spate. Nu ar trebui sa confundam acest lucru cu lipsa de atractie, cu framantarea sau cu o criza. Este important sa stim ce se intampla cu noi si sa normalizam. Pentru a ne revitaliza relatia, este esential sa faceti o escapada impreuna, sa calatoriti din cand in cand singuri si sa petreceti cateva zile fara sarcini si total relaxati.

Faceti-va timp pentru voi insiva

Din cand in cand este bine sa ai un detaliu, sa dai niste flori, sa lasi o nota acasa, sa ai iluzia „sa arati frumos” sau sa faci un apel iubitor la serviciu. Toate acestea vor face ca relatia, tandretea si grija sa fie prezente.