Miercuri au fost trei ceasuri rele pentru candidatii pentru un fotoliu de parlamentar din Colegiul Pitesti Nord.

1 La ora 13 un echipaj de politie a intervenit la o sesizare. USL-ul impartea ziare denigratoare la adresa contracandidatilor in colegiul Pitesti Nord.

2 Cativa tineri din partea ARD au fost luati cu forta si bagati in masinile unei firme de paza.

3  In jurul orei 15, o alta sesizare la 112 a facut ca un alt echipaj al politiei sa se deplaseze, acum in comuna Bascov, pentru a cerceta o alta plangere.

Oamenii de campanie ai lui Andrei Gerea imparteau sacose electorale, iar printre pliantele cu USL, oamenii legii au gasit si niste pliante denigratoare la adresa contracandidatilor. Declaratiile pe care cei invitati la sectiile de politie au fost nevoiti sa le dea, au tinut in loc campania electorala si impartirea de obiecte promotionale, chiar in ultima saptamana in care candidatii se pot lauda in fata electoratului.

Mircea Andrei: „Domnul Zisu a inceput cariera sa in Arges prin a fi golan”

Mircea Andrei, candidatul ARD pentru functia de senator pe colegiul Pitesti, a tinut o conferinta de presa dupa aceste evenimente, in care a explicat cu lux de amanunte toate problemele avute in acea zi.

Acesta a inceput: „Domnul Zisu a inceput cariera sa in Arges prin a fi golan. Ceea ce a facut este gestul unui golan care nu are niciun argument, si atunci practica denigrarea adversarului. Nu conteaza ca este adevarat sau fals. Ce este important, este sa faci pentru contracandidatul tau un material denigrator, in ultimele zile ale campaniei electorale, asa incat acesta sa nu mai poata raspunde. Domnul Zisu a comandat 60.000 de ziare. La ora la care vorbim tipografia trage in continuare alte materiale de acest gen. A improscat cu noroi si cu minciuni in acest ziar, caruia nu ii dau numele pentru a nu-i face publicitate. Aceasta este campania electorala si acestea sunt proiectele domnului Zisu & Co.

Aceasta este maniera in care domnul Zisu vrea sa ajunga senator de Pitesti, in judetul Arges. Ii recomand din tot sufletul sa faca acest lucru la Constanta. Ii recomand sa mearga inapoi in judetul Constanta si sa faca acolo aceasta golanie, care sper sa nu se mai repete in judetul Arges. Sper ca niciunul dintre candidati sa nu mai faca asa ceva”.

Mircea Andrei: „Imaginati-va dumneavoastra, pe aceasta criza mare, ce inseamna sa faci 60.000 de ziare”

Senatorul Andrei a spus ca s-a construit un ziar, plin cu minciuni, in care au fost atacati toti contacandidatii USL-ului. Nu conteaza daca este adevarat sau nu. “Evident ca nu este adevarat, ca daca era adevarat facea acest lucru la inceputul campaniei electorale. Facea o conferinta de presa in care facea o campanie negativa, la inceputul campaniei, ca sa aiba timp oamenii sa discute lucrurile acestea si electoratul sa cunoasca acuzatia, dar sa si primeasca raspuns la aceste acuzatii. Imaginati-va dumneavoastra, pe aceasta criza mare, ce inseamna sa faci 60.000 de ziare. Eu vreau sa mai atrag atentia si din alt punct de vedere. Cand faci 60.000 de ziare, cineva trebuie sa le plateasca. Cineva plateste, cineva incaseaza, dar intotdeauna ramane o urma. 

Evident ca aceste ziare vor incerca sa le imparta pe fiecare colegiu in parte. Astazi, 10.000 de exemplare urmau sa fie distribuite in Colegiul Pitesti Nord. Au inceput activitatea de distribuire a ziarelor in jurul orei 13, in plina zi, si imparteau acest ziar cetatenilor. Il vad in acest ziar si pe domnul Nicolescu. Il simt aproape in aceasta operatiune. Asa inteleg cei de la USL sa degenereze o campanie electorala, care pana astazi a fost civilizata. A fost o campanie electorala chiar curata. ARD nu a iesit decat cu proiectele pe care intentioneaza sa le realizeze in mandatul de patru ani. Ce s-au gandit? Hai sa mintim populatia ca sa nu-i mai voteze pe cei de la ARD, sa ne voteze doar pe noi.

Este o uratenie si o lipsa de civilizatie sa faci asa ceva, pe care eu sper ca cetatenii din Pitesti sa nu o accepte, sa nu creada acest gen de campanie electorala. Repet si insist asupra acestei declaratii: domnule Zisu, daca ai venit de la Constanta sa faci golanii de genul acesta, esti un golan care nu are ce cauta in judetul Arges.Este adevarat, si vreau sa subliniez acest lucru. Cand esti din judetul Constanta si candidezi la Pitesti, nu poti sa ai niciun proiect, si atunci te ascunzi sub umbrela USL-ului si faci mizerii din astea”, a incheiat Mircea Andrei discutia despre contracandidatul sau.

Mircea Andrei: “Vom depune o plangere concreta pentru sechestrare de persoane”

Mircea Andrei a dezvaluit un lucru grav. Aceste materiale trebuiau sa fie pazite, in timp ce se distribuiau, de o echipa de bodyguarzi de la o firma de paza si protectie. Aceasta firma se numeste Star Security. Este o firma din Bucuresti, iar in judetul Arges este coordonata de un domn Turcu, care este ginerele primarului de la Malureni. “In cursul zilei, tinerii din echipa noastra de campanie, din zona respectiva, au fost luati de pe strada si urcati cu forta in masinile acestor bodyguarzi. Au depus declaratie la politie, lasam lucrurile sa mearga pana maine, pentru ca asa este corect, iar maine vom verifica modul in care politia cerceteaza acest dosar si aceasta fapta, si vom depune o plangere concreta pentru sechestrare de persoane”, a incheiat Mircea Andrei.