Ca sa ia 8 miliarde de la Primaria Rucar. De la inceput trebuie spus ca primarul Solomon infunda acum puscaria pentru un prejudiciu mult mai mic decat cel despre care se vorbeste in cazul de fata. Astfel, in 2009, Primaria Rucar a contractat un credit de 8,5 miliarde lei vechi, pe cinci ani, ca sa rascumpere sistemul de alimentare cu apa al comunei de la omul de afaceri Ion Parnuta.

Pentru aceasta, primaria a girat cu aproape 30 de hectare de padure aflate in proprietatea aceluiasi Ion Pirnuta. Astfel, la sirul tepelor date de afaceristul Ion Pirnuta se mai adauga inca una, intrucat respectivele paduri nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, fiind in mare parte taiate la ras. La Rucar, o furaciune mare s-a stins cu o furaciune si mai mare Pentru cine nu isi aminteste, magnatul rucarean Parnuta, consilier local PSD, a cumparat in anul 2000 sistemul de alimentare cu apa potabila al comunei Rucar pe modica suma de circa 200 milioane de lei vechi. Singurul caz de acest fel din tara. Teapa fiind prea mare, timp de opt ani Primaria Rucar si Ion Parnuta au stat prin salile de judecata. Timp de opt ani primaria Rucar a pierdut o uriasa sursa de venit, la un moment dat fiind chiar pus sechestru asigurator pe averile consilierilor locali cu acordul carora primaria Rucar a fost praduita.

In paranteza fie spus, comuna Rucar a devenit celebra pentru jafurile silvice si pentru megatepele date primariei de alesii locali in frunte cu fostul primar Titi Ghica. In cele din urma, pe 11 aprilie 2008, ex-primarul Titi Ghica a incheiat o tranzactie intre Primaria Rucar si firmele consilierului local Ion Parnuta, SC Unic Rucar SRL si SC Inter Alpin 2001 SA, tranzactie prin care primaria s-a indatorat catre magnat cu suma de 829.062 lei (8,29 miliarde lei vechi), suma calculata de „experti” ca fiind valoarea actualizata a sistemului de alimentare cu apa potabila. Astfel, furaciunea cea mare din anul 2000 in dauna primariei Rucar a fost stinsa in 2008 printr-o furaciune si mai mare, tot in dauna primariei Rucar. Padurile erau deja taiate la ras, la data contractarii creditului Asta nu ar fi nimic, daca, recent, nu ar fi iesit la iveala si ca Parnuta a pus gaj la banca, pentru creditul luat de primarie, si cateva paduri, care insa, fizic, sunt rase de pe fata pamantului. Astfel, pentru a putea fi contractat acest credit, in regim de urgenta, Primaria Rucar a pus gaj la banca si trei suprafete de padure, de cca 28.5 hectare, ce apartin familiei consilierului Pirnuta.

Atentie insa, conform unor informatii demne de incredere, suprafetele cumparate intre anii 2002 – 2004 de catre Parnuta fusesera intre timp golite de ce era mai de pret pe ele, padurea.Asa ca si expertiza efectuata de banca este pusa sub semnul intrebarii, caci, fizic, padurea pusa gaj la banca de primarie nu exista, fiind deja valorificata de catre Parnuta. Momentan, lucrurile stau asa: Parnuta a ramas cu banii, iar Primaria Rucar va achita creditul, cu dobanda aferenta, timp de 5 ani, iar la orizontul comunei se intrevede o noua teapa. Sa nu uitam ca terenul de sub piata comunei este tot al lui Pirnuta si cu fiecare imbunatatire adusa de primarie creste si valoarea respectivului teren. Si in acest caz Rucarul este unic in tara, cu piata comunala aflata pe un teren pe care l-a vandut unui consilier local. Alooo, organele statului aud? Sa afle si Curtea de Conturi ca la Rucar nu s-a platit iluminatul public din lipsa banilor.