Pe piata salubritatii din Pitesti si-a facut aparitia, nu de foarte mult timp, firma omului de afaceri Gigi Vasii. De fapt, ca sa fim mai exacti, societatea Financiar Urban nu opereaza strict in oras, ci pe la periferii, acolo unde serviciul de ridicare a deseurilor iese de sub jurisdictia Salubritatii si Salubris-ului, cele doua firme lidere, pana nu de mult, pe aceasta piata. Ce este in neregula cu acest lucru? Concurenta, despre care exista voci care spun ca este una neloiala.

Contracte cu Auchan si Carrefour

Daca ar fi sa vorbim deschis, SC Financiar Urban ar putea fi acuzata, fara doar si poate, de concurenta neloiala si asta pentru ca, atunci cand vine vorba de licitatii, intotdeauna s-a prezentat cu tarife mici, mult sub preturile practicate de Salubritate. Si punem accentul doar pe aceasta societate intrucat vorbim de un lider pe piata respectivului serviciu! Drept urmare, practicand astfel de tarife, firma lui Gigi Vasii a avut mare succes in mediul privat, reusind astfel sa puna mana pe contractele de salubritate ale supermarketurilor Auchan si Carrefour, de unde masinile de la SC Financiar Urban aduc bani frumosi in buzunarele magnatului Vasii.

Serviciul de salubritate Topoloveni, concesionat pe doi ani

Lasand impresia vadita ca vrea sa calce pe urmele lui Silviu Prigoana, si aproape ca a facut-o, Vasii a reusit sa patrunda cu SC Financiar Urban si in mediul urban. Mai exact, aceasta strange gunoiul din orasul Topoloveni unde, cum era de asteptat, a castigat o licitatie, avand preturile cele mai mici. Iar asta s-a intamplat deoarece, asa dupa cum sustine primarul Gheorghita Botirca, serviciul primariei destinat sa intreprinda astfel de activitati, nu era dotat cu cele necesare pentru a putea face fata cerintelor. Drept urmare, activitatea de colectare a deseurilor a fost concesionata, pe o perioada de doi ani, firmei SC Financiar Urban. Conform ultimelor zvonuri, Gigi Vasii nu s-a multumit insa doar cu Topoloveniul, motiv pentru care s-a impus si in Campulung. Aici se aude ca a patruns sub alta forma. Adica nu prin participare la licitatie ci devenind, pur si simplu, actionarul majoritar al societatii autohtone de salubritate SC Edilul SA.

Strange deseuri medicale periculoase

Dar lui Gigi Vasii nu i-a ajuns nici atat! Mai nou, a obtinut autorizatie de mediu pentru transportul deseurilor medicale periculoase, ceea ce echivaleaza cu contracte destul de grase si de lunga durata, cu spitalele si clinicele din Pitesti. Iar asta tine, probabil, de orientarea in spatiu, dar si de planul politic, oarecum, pentru ca, asa dupa cum bine stiti, dintr-un anumit punct de vedere, in treaba cu spitalele este implicat si Consiliul Judetean Arges iar aici cam stie lumea la ce anume ne referim! Iar sincer vorbind, dintr-un anumit punct de vedere, oamenii de teapa lui Vasii l-ar felicita pentru optiunea facuta deoarece, foarte curand, se apropie de finalizare, lucrarile pentru platforma de deseuri menajere de la Albota, ceea ce va atrage dupa sine apartitia unui operator de salubritate judetean, care va schimba in totalitate lucrurile. Mai exact, serviciul de colectare a gunoiului din intreg judetul Arges, in care vor fi incluse si marile supermarketuri, ii va reveni unei singure firme, iar atunci nu se va mai pune problema unei concurente, fie ea de orice fel.

Salubris-ul si salubritatea sunt nemultumite

Ca sa nu o mai dam la deal, la vale, recunoastem ca nemultumiri fata de patrunderea neloiala pe piata a firmei Financiar Urban vin atat din partea Salubris-ului cat si din partea Salubritatii, care sunt cele mai indreptatite sa vocifereze. Ca sa nu mai punem la socoteala ca ultima dintre societati mai plateste si acum chirie pentru cateva masini de carat gunoiul, masini ce provin de la firma SC Financiar Urban a magnatului Vasii.