Programul autoritatilor locale de comemorare a Revolutiei anticomuniste isca, in Arad, controverse. Pe de o parte institutiile publice participa la manifestarile organizate de Prefectura in data de 22 si 23 decembrie. De celalta parte societatea civila se alatura asociatiilor care reprezinta revolutia din dec 89.

Asociatia „Miscarea aradeana” considera ca jertfa eroilor revolutiei este terfelita de catre autoritati pentru ca, acestea, ignora semnificatia zilei de 21 decembrie si nu a inclus in programul oficial comemorarea acestei zile.

Claudiu Cristea, presedintele Miscarii aradene considera ca programul autoritatilor locale din zilele de 22 si 23 decembrie prin care comemoreaza Revolutia din 89 este o sfidare la adresa Aradului.

Calin Bibart, prefectul judetului Arad spune ca institutia pe care o reprezinta va organiza o serie de manifestari comemorative atat in 22 cat si in 23 decembrie , la monumentul din fata Inspectoratului jdueteand e politie, la cel din Garnizoana, la troita eroilor martiri si la monumentul lui Toth Sandor, cel care a fost impuscat in timp ce aducea un transport umanitar la Arad.

Miscarea aradeana precizeaza ca va participa la comemorarile organizate de asociatiile care reprezinta Revolutia de la Arad. Acestora li se alatura si alte asociatii aradene, cum ar fi Consiliul local civic. Cele care vor marca, maine momentul inceperii revolutiei in Arad sunt asociatia ranitilor si urmasilor celor decedati in dec 89 si fundatia judeteana a revolutiei din dec 89 printr-o serie de festivitati, depuneri de coroane si slujbe religioase momentul Revolutiei in Arad.

Iosif Attila Duka, presedintele Fundatiei judetene a Revolutiei din decembrie 1989, spune ca Orologeria este locul unde in urma cu 21 de ani incepea, la Arad, revolutia. Acolo vor demara ,maine, manifestarile comemorative cu o slujba religioasa si depuneri de coroane la placa comemorativa. Toate locatiile revolutiei vor fi marcate, maine, SC ARIS, biserica eroilor martiri din piata UTA, troita din cimitirul Eternitatea. Drapelul Revolutiei va fi sfintit si arborat in piata Revolutiei ,iar seara la monumentul revolutiei vor fi aprinse 24 de faclii, una pentru fiecare erou al Aradului. Un concert al preotilor de la Arhiepiscopia Aradului, la catedrala ortodoxa veche va incheia seria manifestarilor de maine.