Nu exista țara europeana care sa nu urasca și sa disprețuiasca romanii. Englezii spun ca in comparație cu imigranții polonezi, noi nu facem doi bani. Și ca extinderea UE a fost o greșeala. Și nu sunt singurii.

Primul scandal public a fost in Spania, cand romanii au fost acuzați (pe drept) ca prefera sa ia ajutor de șomaj din banii statului spaniol, decat sa munceasca pe salariu, la ei acasa.

In Italia, mai grav: romanii au fost atacați in strada doar pentru ca vorbeau romanește, iar Guvernul Berlusconi a propus o legislație anti-romani. In ambele cazuri, ministerul de Externe a reușit sa dezamorseze situația. Iar Politia romana a inceput sa colaboreze cu cea italiana pentru ca infractorii sa poata fi prinși rapid. Așa ca situația s-a mai calmat, dar va asigur ca sentimentele poporului italian fața de romani nu sunt deloc frațești. Intrebați-i pe romanii care se intorc din Italia.

In Franța, scandalul romanilor a inceput cand Caile Ferate au pus in trenuri afișe cu “atenție la hoții de buzunare romani”. Tot pe drept. M-am intalnit cu un asemenea hoț de buzunare, un baiat de 35 de ani (deloc țigan, ci roman 100%. Din Bacau). Care mi-a povestit ca in Romania este…pensionat pe caz de boala! Și ca pensia ii vine in continuare acasa. Si radea, dupa ce incercase sa “ma faca” la buzunare: ce sa facem, zice, traim și noi cum putem! Gandirea jigodiei era 100% romaneasca: saracii au dreptul sa fure, pentru ca…sunt saraci!

Romanii descopera abia acum ca singurul drept pe care-l au saracii este sa munceasca, sau sa moara de foame. Va mai mirați ca Sarkozy vrea acum sa-i dea afara din Franța pe romani? Pai nu meritam?

Ați visat sa frecați menta pe banii UE!

Dar nu s-a intalnit hoțul cu prostul. Banii UE nu sunt pentru cerșetori. In nici o țara din lume nu traiesc 10 milioane de oameni (jumatate din populație) pe banii statului.

Politicienii au sperat sincer ca Uniunea Europeana le va da bani sa treaca peste criza. Fara sa concedieze nici un bugetar roman. Dar Marea Britanie va da afara 1 milion de funcționari! Germania taie 85 de miliarde de euro din cheltuielile statului! Iar Spania a inceput sa concedieze bugetari, inca de acum 2 luni!

Sa ceri bani de la UE in situația asta, inseamna cerșetorie de stat. In loc sa munceasca sa iasa din criza, guvernul roman face exact ce fac și cetațenii lui, sub turnul Eiffel: intinde mana dupa pomeni!

Poporul roman chiar e un popor de hoți!

In ce țara ați mai vazut 3 milioane de oameni care sa obțina ilegal pensii și ajutoare sociale, cu certificate medicale false? Toți oamenii aștia sunt pur și simplu hoți. Hoți sunt și medicii care i-au ajutat, și funcționarii de la Ministerul Muncii, care au organizat rețeaua și au aprobat dosarele.

Daca ii intrebi, și pensionarii, și funcționarii, si medicii se plang de viața lor grea si ii injura pe politicieni (ca toți sunt hoți, maica!). Dar singura diferența intre ei este ca unii fura un ou, alții un bou. Așa ca poporul roman nu vrea o țara cinstita (cum e Marea Britanie). Poporul roman ar vrea sa furam toți in mod egal.

Și de unde fura cu toții? De la firmele private și de patronii “exploatatori”, care alimenteaza bugetul. Ca statul roman nu are vreun pom cu bani in curtea palatului Victoria.

UE ne da afara.

Raportul Comisiei Europene de luna trecuta a fost clar: Romania si-a incalcat promisiunile facute la intrarea in Uniunea Europeana. Despre nimeni nu s-a mai zis așa ceva. Nici despre Bulgaria. Incalcarea promisiunilor e un motiv suficient ca sa fim dați afara din Uniune.

Și cred ca vom fi. Parlamentarii europeni voteaza cum le zic oamenii. Și ma indoiesc ca exista in clipa asta macar 5 cetațeni europeni, care sa-i doreasca pe romani in UE. Granița Uniunii va fi in Ungaria, pentru ca Ungaria este ultima țara cu adevarat europeana.

Așa ca UE o sa va trimita pachet hoții inapoi. In schimb oamenii de afaceri, muncitorii serioși, toți cei care au ținut ani de zile bugetul in spate, iși iau banii și se pregatesc de plecare. Mulți au și plecat deja. Și sunt primiți acolo cu brațele deschise. Pentru UE este un schimb excelent!

Iar Romania va ramane cu bugetarii și politicienii. Sa se fure intre ei, pana mor!