Politicienii ne mint si nu ne vor binele!

Aproape 60% din americani spun ca si-au pierdut increderea in capacitatea președintelui Barack Obama de a lua decizii corecte pentru „viitorul tarii”, conform unui sondaj dat publicitații marți, spune agenția Reuters.

Iar Obama inca sta bine in sondaj! Refuzul americanilor fata partidele politice a atins cote istorice: 68% si-au exprimat aceeași neincredere in Democrați, iar 72%, in Republicani.

Cu doar 18 luni in urma, situația era exact invers: circa 60% din americani iși exprimau susținerea fata de președintele lor!

Obama, criticat pentru ca risipește banii americanilor

Washington Post spune ca lipsa de credibilitate a lui Obama se datoreaza problemelor economice, caderii industriei imobiliare, si incetinelii cu care scade șomajul.

In ultima vreme, președintele a fost aspru criticat din toate parțile, pentru felul in care cheltuiește bugetul federal. Mai ales in condițiile in care Casa Alba a anunțat ca va fi obligata sa imprumute 2000 de miliarde de dolari in  2011, doar ca sa-si acopere cheltuielile!

De pilda, incapațanarea cu care Obama tine sa faca reforma sistemului de sanatate si sa ofere asistenta medicala de baza gratuita celor saraci, a fost considerata nepotrivita in vreme de criza.

Si faptul ca guvernul a decis sa plateasca datoriile marilor companii, cu mii de angajați, a fost considerat drept o incurajare a iresponsabilitații managerilor. Chiar daca Obama a spus ca salveaza astfel „ 1 milion de locuri de munca”. Micii intreprinzatori au considerat incorect ca ei (care creeaza majoritatea locurilor de munca din SUA ) sa fie obligați sa iși plateasca datoriile, in timp ce din taxele lor, alte firme sa fie salvate de greutațile crizei.

De ce nu avem salarii „ca in America”? pentru ca nu suntem americani!

In Romania se ofera asistenta medicala gratuita tuturor si nimeni n-a sarit in sus de indignare. Dimpotriva: cand se vorbește de reducerea de cheltuieli in sistemul medical, mii de „inimi socialiste” generoase incep sa planga: dar cu cei sarmani ce facem? Ii lasam sa moara? Pai evident! Doar asta e rolul saracilor! Sa fii sarac inseamna sa o duci greu, sa mai si mori de foame pe strada, nu sa traiești confortabil din taxele publice! Altfel de ce sa te mai zbați sa muncesti, sa scapi de saracie, daca primești totul cadou de la stat?

Cat despre acoperirea datoriilor: ce-i drept, statul roman n-a platit anul trecut datoriile facute de firme la banci (ca SUA sau Germania). Mai rau! De 20 de ani tot platește toate cheltuielile unor companii ca CFR, Compania Huilei, Compania Lignitului, TAROM si multe altele. Si se face ca a uitat de datoriile pe care companiile respective le au la stat. Iar ANAF (IRS-ul romanesc) trece pe langa poarta lor fara sa-i ia la rost: bre, voi cand va platiti taxele? Ca va blocam conturile!

Si n-am auzit romani care sa se ingrijoreze si sa intrebe: pai de unde cheltuieste statul atația bani? Nu riscam sa dam faliment cu atatea cheltuieli?