Am scris in ultimele zile de semnalele date de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si mai apoi de repetarea argumentelor aproape identic de Mircea Geoana. Nu stiu daca e intamplare caci nu cred in coincidente de acest gen.
Au mai fost semnale si luni seara la receptia de Ziua Nationala data de presedinte, unde au lipsit toti liberalii in frunte cu premierul dar au fost pesedistii, unii dintre ei (Oprea si Ontanu fiind inaintati la gradul de general de Basescu). A inceput si presa sa priceapa pasii de dans ai lui Geoana in ritm de manea pe modelul dansului lui Basescu de la Ciresica.

Evenimentul Zilei despre sprirul liberal-democratilor de la restaurantul Select, pe vremuri carciuma lui Vadim Tudor:

In jurul sticlelor de vin si a mancarii se preconizeaza si o posibila optiune pentru viitorul premier: „PNL-istii ‘s mai nenorociti decat PSD-isti”, zice la un moment dat Gheorghe Stefan. „Da, asa-i!”, intareste Vasile Blaga. „Daca scapam de Calin, dau de baut!”, mai spune Blaga.

Cotidianul scrie Baronii PSD catre Geoana: guvernam sau te-ngropam!:

Liderii PSD au facut ieri pelerinaj la biroul lui Mircea Geoana din Kiseleff, sediul central semanand cu o bomba in prag de explozie. Miron Mitrea si grupul presedintilor de Consilii Judetene au incercat sa preia in forta controlul asupra negocierilor de guvernare, facand presiuni pentru alianta cu PD-L. Viorel Hrebenciuc pregatise pentru ieri-seara negocieri cu liderii PNL, dupa ce liberalii urmau sa semneze in cursul zilei un protocol de alianta cu UDMR. Insa, cu o seara inainte, Mircea Geoana se intalnise la un restaurant cu liderii PD-L, incercand sa vada daca poate obtine o intelegere pentru gu­­­vernare cu democratii. De la Constanta a venit Nicusor Constantinescu, de la Vrancea Marian Oprisan, de la Galati Dan Nica, care, alaturi de Liviu Dragnea si Miron Mitrea, au incercat sa-l faca pe Mircea Geoana sa se aseze la negocieri cu PD-L si cu Traian Basescu, explicandu-i ca partidul, in teritoriu, nu mai accepta sa stea inca 4 ani in opozitie. „Nu vedeti ca din teritoriu vin oamenii sa ne zica intrati la putere cu oricine, numai intrati”. Si cu Basescu si cu mama lui Basescu, si cu premier si fara premier???, i-ar fi spus Dragnea lui Mircea Geoana. Surse participante la sedinta pesedistilor au declarat pentru Cotidianul ca discutiile au continuat pe un ton mai ridicat, Miron Mitrea si Marian Oprisan cerandu-i lui Mircea Geoana sa renunte la a pretinde pentru sine functia de prim-minis­tru, pentru ca arunca in aer orice sansa a partidului de a intra la gu­­­vernare. „Las-o dracu” de functie de prim-ministru! Te pui presedinte la Senat si facem guvern cu PD-L-ul”, i-ar fi spus Miron Mitrea presedintelui PSD. Acesta a refuzat si Mitrea a plusat cu amenintari: „Daca ingropi partidul cu ambitia ta de a fi premier, te ingropam si noi pe tine”. Ce-i drept, dupa aceasta discutie, Mir­cea Geoana a iesit din birou vizi­­bil suparat, pentru a pleca acasa, in vreme ce Mitrea, Oprisan, Dan Nica, Liviu Dragnea si Nicusor Con­stantinescu au plecat impreuna la masa, ca sa pregateasca negocieri mai serioase cu democratii.

Lucrurile sunt departe insa de a fi jucate.Ce va urma? Va fi debarcat Geoana? Ce zice Iliescu? Incepe nebunia…